Свечана академија поводом 62 године рада

Централна свечаност обележавања Дана Машинског факултета поводом 62 године рада одржана је у петак 23. децембра 2022.године. Уз пригодан програм за ову прилику мноштву званица презентовани су резултати рада у години која је на измаку.

Након обраћања председнице Савета Машинског факултета у Нишу професорице Љиљане Радовић и декана факултета проф. Горана Јаневског скуп су поздравили ректор Универзитета у Нишу проф. Драган Антић, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. Ненад Филиповић и државни секретар у Министарству просвете проф. Небојша Ранђеловић.

На академији су кроз пар прилога приказани резултати рада у 2022. години осврћући се и на период од одржавања последње академије овога типа која је одржана 2019.год. На следећим линковима можете видети приказане прилоге.

Свечаности поводом Дана факултета 

Конференције у 2022.године

Пројекти у 2022.године

Студентске активности   

Ово је прилика да се и награде сви они који су претходној години дали посебан допринос у раду. Одбор за признања је предложио а Савет факултета усвојио да се ове године награде највећим признањем Повељом факултета:

-       Проф. Ненад Павловић, ред.проф. Машинског факултета у Нишу

-       Проф. Мирослав Трајановић, ред.проф. Машинског факултета у Нишу у пензији

-       компанија Coming Computer Engineering

Другом по значају признање, Плакетом факултета награђена је проф. Данијела Ристић-Дуррант, ред.поф. Машинског факултета у Нишу док су Захвалницом факултета награђени:

-          Милош Мадић, доцент Машинског факултета у Нишу и

-          Весна Гроздановић, секретарица у Заводу за Машинско инжењерство

 

1

 

 

Такође на академији су уручене награде и најбоље дипломираним студентима на основним и мастер академским студијама. Награђени студенти су:

-         Владан Јовановић, најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Термотехника, термоенергетика и процесна техника у школској 2021/22. години (просечна оцена 8,92),

-         Јована Денић, најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Хидроенергетика, хидраулика и пнеуматика у школској 2021/22. години (просечна оцена 8,35),

-         Тамара Јанковић, најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Производно-информационе технологије у школској 2021/22. години (просечна оцена 9,91),

-         Анђела Јовић, најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент у школској 2021/22. години (просечна оцена 9,31 на модулу Индустријски менаџмент),

-         Владимир Стефановић, најбољи дипломирани студент основних академских студија студијског програма Машинско инжењерство у школској 2021/22. години (просечна оцена 9,98) и

-         Јана Стајић, најбољи дипломирани студент основних академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент у школској 2021/22. години (просечна оцена 10,00).

 

2

 

Свечани чин академији су дали и студенти Факултета уметности Универзитета у Нишу извођењем музичких нумера као и првак драме Народног позоришта у Нишу Александар Михаиловић прикладном беседом.

Машински факултет се још једном захваљује свим гостима – представницима академске заједнице Ниша и Србије, привредницима, представницима локалне управе као и бившим студентиома и радницима што су учинили ову академију узвишеном а свима нама част.

 

 

3 4

 

 

Погледајте један медијски прилог о одржаној академији

Слике са одржане академије можете погледати овде