Прослава 62 године рада Машинског факултета у Нишу

             

У част 62 године рада Машинског факултета у Нишу организовано је низ пригодних свечаности.

У петак 16. децембра 2022.године су додељени Златни индекси и Златне дипломе нашим студентима који су пре 50 година уписали и пре 50 година дипломирали. Овим настављамо традицију дугу тринаест година, од 2010. године, када су поводом јубилеја, 50 година рада Машинског факултета додељени Златни индекси провј генерацији студената. Ово је била прилика да се још једном сретнемо са оним студентима који су градили Ниш и Србију. Студенте су поред садашњег декана, проф Горана Јаневског дочекали и његови претходници проф. Зоран Боричић, проф. Слободан Лаковић и проф. Живота Живковић. Била је то прилика да се евоцирају успомене на студентски живот.

 

2 3
15 14 2
16 17

 

Обележавање јубилеја је настављена у уторак 20. децембра Свечаном Седницом Савета и Наставно-научног већа. На седници су додељене Јубиларне награде свим запосленима који раде 10. 20 и 30 година на факултету. Била је то прилика да се још једном захвалимо нашим радницима за предани рад и залагање у претходном периоду. 

 

 

18 19
4 5

 

На истој седници су додељене и награде најбољим студентима и то свим студентима 1., 2. и 3. године који су осстварили најбоље резултате у својим генерацијама као и студентима који су освојили награде на студентским такмичењима. 

6 7
8 9

 

Среда 21. децембар је била прилика да се организује традиционални Семинар напредних технологија за индустрију. Овога пута по девети пут под називом „Како одговорити на изазове енергетске кризе“. Била је то прилика да поред наставника и сарадника Машинског факултета своје виђење решења горућег проблема у целом свету изнесу и представници индустрије и изнесу своја позитивна искуства у уштеди енергије и у коришћењу обновљивих извора у свом процесу производње. 

 

 20  21
 22  22 2

 

Традиционално Машински факултет додељује дипломе свршеним студентима два пута годишње. Обележавање Дана факуклтета је била прилика да се доделе дипломе студентима који су дипломирали у току претходне школске године.  

24 25
10 11

 

Петак, 23. децембар је био најсвечанији. Свечаном академијом уз присутво свих запошљених и наших драгих гостију са других високошколских установа из Ниша, Београда, Бања Луке, Новог Сада, Крагујевца, Краљева и Источног Сарајева. Такође академији су присутвовали и велики број привредника – партнера Машинског факултета као представници локалне управе, Министарства унутрашњих послова. Испред Министартсва просвете присутнима се обратио државни секретар проф. др Небојша Ранђеловић. Скуп су поздравили и ректор нишког универзитета проф. др Драган Антић и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

 

121 12
13 14 3