Машинијада 2019

Наши студенти освојили треће место на такмичењу у знању на овогодишњој Машинијади

 

Студенти нашег Факултета су учествовали на 59. Машинијади одржаној у Бечићима у Црној Гори у периоду од 29.04.2019. године до 04.05.2019. године.

На такмичењима у знању екипе нашег Факултета су заузеле друго место из Математике 1, друго место из Механике флуида и треће место из Термодинамике, што нам је донело треће место у знању у генералном пласману.

Екипу из Математике 1 чинили су студенти Ненад Гроздановић и Владимир Стефановић, екипу из Механике флуида чинили су студенти Петар Миљковић и Данило Илић, а у Термодинамици представљали су нас студенти Анђела Стојић и Петар Илић.

На такмичењима у спорту мушка екипа нашег Факултета је заузеле треће место у стоном тенису (стонотенисери Младен Доцић и Мартин Љубеновић), док су наше колегинице биле пуно успешније: женске екипе су заузеле прво место у стоном тенису (стонотенисерке Милица Томић и Маша Милошевић), друго место у рукомету, друго место у кошарци и друго место у фудбалу.

Поносно истичемо да је и ове године наш Факултет добио посебну награду као најбоље организовани факултет овогодишње Машинијаде.

Освојене награде представљају подстицај да се следеће године још боље припремимо и освојимо на Машинијади још већи број награда и у знању и спорту.

Слике са овогодишње Машинијаде можете пронаћи у прилогу.