Машински факултет у Нишу добио награду "Капетан Миша Анастасијевић"

PoveljaKapMisAnClanak800 600У уторак, 28. новембра 2017. године, у великој сали Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа са седиштем у Нишу, додељене су награде најуспешнијим компанијама, установама и појединцима за допринос развоју Југоисточне Србије,  у оквиру пројекта "Пут ка врху".  Овај пројекат је осмислила и већ 17 година успешно промовише вредности предузетничког и друштвеног стваралаштва Агенција Медиа Инвент из Новог Сада, у сарадњи са  Универзитетом у Новом Саду, Привредном комором Војводине и Привредном комором Србије.

Машински факултет у Нишу добио је награду “Капетан Миша Анастасијевић“ за изузетан научни допринос развоју привреде и друштва. Директор Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа господин Александар Милићевић уручио је награду декану Факултета проф. др Ненаду Т. Павловићу.

У присуству представника Студентског парламента Машинског факултета у Нишу, лауреата, представника медија и осталих гостију, декан Факултета је истакао да има изузетну част и привилегију да прими награду “ Капетан Миша Анастасијевић“ у име свих запослених и свих студената Факултета. Ова награда представља подстрек и надахнуће за све запослене на Факултету да у домену образовне делатности школујемо још квалитетнији висококвалификовани стручни кадар у области машинског инжењерства и инжењерског менаџмента, да у домену научно-истраживачке делатности реализујемо још већи број домаћих и међународних пројеката чији ће резултати бити директно применљиви у индустријској производњи, и да у домену сарадње са привредом потпишемо још више уговора о пословно-техничкој сарадњи са привредним субјектима из Југоисточне Србије, не само у циљу успешне реализације послова преко Завода за машинско инжењерство Факултета, већ и у циљу обезбеђења услова за реализацију квалитетне стручне праксе и израде квалитетних дипломских и мастер радова студената.