Додела признања и награда поводом прославе 60 година постојања и рада Машинског факултета у Нишу

Пандемија корона вируса нас је спречила да свечаном академијом у амфитеатру, уз присутво великог броја гостију, запослених на Факултету и студената, обележимо наш заједнички јубилеј: 60 година постојања и рада Факултета.

Свечане академије није било, али живот на Факултету не може и не сме да се заустави. И ове године смо обезбедили, уз помоћ пријатеља и донатора Факултета, бројне вредне награде за наше најбоље дипломиране студенте основних и мастер студија и најбоље студенте по годинама студија. Одлуком Савета Факултета додељена су признања Факултета: повеље, плакете и захвалнице награђеним запосленима на Факултету. Све ове награде су додељене појединачно, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

На свечаности одржаној у среду, 16. децембра 2020. године, председник Студентског парламента Факултета Ивана Петковић уручила је награде најбољим студентима Факултета у школској 2019/20. години.

Похвалницу и лаптоп рачунар (поклон компаније Johnson Electric д.о.о. Ниш) као најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Машинске конструкције развој и инжењеринг са просечном оценом 10,00 у школској 2019/2020. године добио је Дамјан Рангелов.

Похвалницу и лаптоп рачунар (поклон компаније Дунав осигурање) као најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Мехатроника и управљање са просечном оценом 10,00 у школској 2019/2020. године добила је Маша Милошевић.

Похвалницу и лаптоп рачунар (поклон компаније Дунав осигурање) као најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Енергетика и процесна техника са просечном оценом 10,00 у школској 2019/2020. године добила је Бранка Радовановић.

Похвалницу и лаптоп рачунар (поклон предузећа Факторд.о.о Ниш) као најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент са просечном оценом 10,00 у школској 2019/2020. године добио је Лука Вучић.

Похвалницу и лаптоп рачунар (поклон компаније Дунав осигурање) као најбољи дипломирани студент мастер академских студија студијског програма Производно-информационе технологије са просечном оценом 9,89 у школској 2019/2020. године добио је Рајко Турудија.

Похвалницу и таблет рачунар (поклон предузећа Бенгази д.о.о. Ниш) као најбољи дипломирани студент основних академских студија студијског програма Машинско инжењерство (са просечном оценом у току студија 9,34) у школској 2019/2020. године добио је Данило Илић.

Похвалницу и таблет рачунар (поклон предузећа Бенгази д.о.о. Ниш) као најбољи дипломирани студент основних академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент (са просечном оценом у току студија 9,90) у школској 2019/2020. године добио је Коста Павловић.

Похвалницу и новчани ваучер у вредности од 15.000 динара (поклон предузећа Бенгази д.о.о. Ниш) као најбољи студент треће године основних академских студија студијског програма Машинско инжењерство (са просечном оценом у току студија 9,45) у школској 2019/2020. године добио је Александар Трајковић.

Похвалницу и новчани ваучер у вредности од 15.000 динара (поклон предузећа Бенгази д.о.о. Ниш) као најбољи студент треће године основних академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент (са просечном оценом у току студија 9,47) у школској 2019/2020. године добио је Алекса Петровић.

Похвалницу и новчани ваучер у вредности од 10.000 динара (поклон предузећа Бенгази д.о.о. Ниш) као најбољи студент друге године основних академских студија студијског програма Машинско инжењерство (са просечном оценом у току студија 10,00) у школској 2019/2020. године добио је Владимир Стефановић.

Похвалнице и новчане ваучере у вредности од по 10.000 динара (поклон предузећа Бенгази д.о.о. Ниш) као најбољи студенти друге године основних академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент (са просечном оценом у току студија 10,00) у школској 2019/2020. године добиле су Луција Јакшић и Јана Стајић.

Похвалницу и новчани ваучер у вредности од 10.000 динара (поклон Машинског факултета у Нишу) као најбољи студент прве године основних академских студија студијског програма Машинско инжењерство са просечном оценом 10,00 у школској 2019/2020. године добио је Лука Мариновић.

Похвалницу и новчани ваучер у вредности од 10.000 динара (поклон Машинског факултета у Нишу) као најбољи студент прве године основних академских студија студијског програма Инжењерски менаџмент са просечном оценом 9,60 у школској 2019/2020. године добио је Младен Пешић.

Похвалницу и лаптоп рачунар (поклон предузећа Оса нова д.о.о. Ниш) за помоћ у организацији студентских такмичења и студентског живота на Факултету добио је Студентски парламент Факултета.

Слике са свечаности доделе награда најбољим студентима Факултета

1 2

3 4

5 6

7 8

9 10

11 12

13

 

На свечаности одржаној у уторак, 15. децембра 2020. године, председник Савета Факултета проф. др Гордана Стефановић уручила је награде запосленима на Факултету који су значајно допринели развоју и напретку Факултета у протеклом периоду.

Повељу Машинског факултета у Нишу добили су др Бранислав Стојановић, ред. проф. у пензији, и др Душан Стаменковић, ред. проф.

Плакету Машинског факултета у Нишу добио је др Живојин Стаменковић, ванр. проф.

Захвалницу Машинског факултета у Нишу добио је Нинослав Николић, економ Одсека за метријалне ресурсе.

Слике са свечаности доделе признања Факултета

BranislavStojanovic     DusanStamenkovic

ZivojinStamenkovic     NinoslavNikolic
 

 

Захвалнице Машинског факултета у Нишу биће додељене и предузећима и компанијама које су обезбедиле награде за најбоље студенте Факултета: Johnson Electric доо Ниш, Бенгази д.о.о. Ниш, Дунав осигурање, Фактор д.о.о Ниш и Оса нова д.о.о. Ниш.

Машински факултет у Нишу честита свим добитницима признања и награда, са жељом и надом да успешно превазиђемо ову пошаст која нас је снашла, да се што пре вратимо нормалном животу, да бринемо неке мале бриге које немају везе за бригом за здравље, да нам учионице, амфитеатри и лабораторије поново одзвањају буком и смехом наших студената.