СТУДЕНТИ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ У СРБИЈИ – „КАТЕГОРИЈА ИНОВАТИВНЕ ИДЕЈЕ“

Takmicenje Studentski tim

Завршен је други круг рецензирања за категорију Иновативне идеје, и позната су имена финалиста. У периоду од 28. маја до 17. јуна 2021. оцењено је 39 пословних модела, од чега су 24 документа израдили средњошколски, а 15 студентски тимови. За процену квалитета урађених пословних модела, било је ангажовано 29 рецензената.
Шест првопласираних средњошколских и шест студентских тимова, наступиће у финалу такмичења, заказаном за 4. октобар 2021.

Међу студентским тимовима је и тим Фитоплазма, иновација „Софтвер за рану дијагностику биљних карантинских болести“, који чине и студенти нашег факултета различитих студијских програма и модула (на фотографији, с лева на десно, Даница Живковић, Никола Петровић и Тамара Јанковић).

Такмичење за најбољу технолошку иновацију промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што даје подршку - едукативну и финансијску - својим такмичарима на територији Србије.

Такмичење организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у сарадњи са: Технолошко-Металуршким факултетом из Београда, Факултетом техничких наука из Новог Сада, Привредном комором Србије и Радио телевизијом Србије