Машински факултет у Нишу добио медаљу Атанасије Стојкович

 

 

У четвртак, 01. јула 2021. године, у свечаној сали Машинског факултета у Београду, Друштво термичара Србије је поводом 20 година постојања и рада доделило награде поједниним институцијама, фирмама и поједницима који су дали значајни допринос успешном раду Друштва термичара и кључно допринели развоју научно-стручне мисли у Србији, региону и свету.

Машински факултет у Нишу је награђен медаљом Атанасија Стојковича, првог српског термичара, за допринос развоју научно-стручне мисли у области науке о топлоти и раду и угледу Друштва термичара Србије.

 

DTS1 DTS2
    


Председник Друштва термичара Србије проф. др Милан Радовановић је уручио награду декану Машинског факултета у Нишу проф. др Ненаду Т. Павловићу.
У присуству представника Друштва термичара Србије, лауреата, представника медија и осталих гостију, декан Факултета је истакао да има изузетну част и привилегију да прими медаљу Атанасија Стојковича, првог српског термичара, у име свих запослених и свих студената Факултета. Ова награда представља подстрек и надахнуће за све запослене на Факултету да у домену образовне делатности школујемо још квалитетнији висококвалификовани стручни кадар у области термотехнике, термоенергетике и процесне технике, да у домену научно-истраживачке делатности реализујемо још већи број домаћих и међународних пројеката чији ће резултати бити публиковани у часопису Thermal Science и на симпозијуму термичара СИМТЕРМ, и да у домену сарадње са привредом реализујемо још већи број истраживања и стручних пројеката за потребе привредних субјеката који се баве термиком, у циљу повећања привредног развоја Србије.

Машински факултет у Нишу ће и надаље бити поуздан партнер Друштву термичара Србије у активностима које доприносе развоју научно-стручне мисли у области науке о топлоти.