Посета амбасадора Републике Француске Њ.Е. Пјера Кошара

У среду, 01. јуна, амбасадор Републике Француске Њ.Е. ПјерКошар са сарадницима је посетио Машински факултет у Нишу.     

 

Основна тема посете је било продубљивање сарадње Амбасаде Фрацуске, француских универзитета и компанија са Машинским факултетом који је препознат као један од основних покретача развоја у области инжењерства и иновационог екосистема у регионујужно од Београда. Разговарало се и о могућностима интензивирања размене студената и истраживача са француским универзитетима. Продекан за науку и истраживање, проф.др Милош Симоновић је представио Машински факултет као и актуелне иновационе и истраживачке пројекте који се реализјују на факултету.

FR2

 

Проф.др Милан Здравковић и доц.др Јулијана Симоновић су пренели своја искуства у сарадњи са француским универзитетима и истраживачима. Делегација Машинског факултета, Амбасадор Француске и његови сарадници имали су прилику да виде и прототипове роботских система који се развијају у лабораторијама нашег факултета кроз пројекте ATUVISи SMART2.

FR1

Велика нам је част што је Машински факултет буде прва високошколска инситуција која је имала прилику да угости амбасадора Републике Француске у његовој првој посети Нишу.

FR5 FR3 FR4