Промоција монографије Personalized Orthopedics

 

 

Untitled CALLME Title slide

 

Промоција монографије Персонализована ортопедија - Доприноси и примена биомедицинског инжењерства, коју су приредили prof. dr Osiris Canciglieri Junior и проф. др Мирослав Трајановић, а коју је издала угледна истраживачка кућа Спрингер, одржана је у среду, 23.11.2022. на Машинском факултету у Нишу. Промоцији су присуствовали декан Машинског факултета у Нишу, професор Горан Јаневски, продекан за науку, професор Милош Симоновић, угледни гости из Србије, Литваније, Румуније и Кипра, као и аутори поглавља ове монографије.

 

 

Screenshot 2022 11 24 104800 DSC 0226 Janevski Screenshot 2022 11 24 102744

       Након поздравног обраћања професора Јаневског и професора Симоновића,  професор Мирослав Трајановић је представио  садржај монографије и ауторе поглавља. Такође је говорио и о процесу њеног стварања. Prof. dr Osiris Canciglieri Junior, sa Pontificai Catholic Universiti of Parana, Brazil, је говорио о дугогодишњој сарадњи са Машинским факултетом у Нишу која је резултирала издавањем ове монографије.

DSC 0229 Dan

            Prof. dr Juri Dekhtiar, директор Института за биомедицинско инжењерство и нанотехнологије, са Riga Technical Universiti, Letonija, је говорио о потреби за оваквом књигом као и о томе коме ће она бити највише корисна.
Проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, је говорио о студијском програму из области Биомедицинског инжењерства на Универзитету у Крагујевцу, а његова сарадница др Тијана Шуштерћић је приказала интересантне промене биомедицинских технологија у медицини.
Проф. др Слободан Милисављевић, директор Универзитетског клиничког центра Крагујевац, и један од најбољих грудних хирурга на Балкану је имао изузетно интересантно предавање на тему Ресекција и реконструкција грудног коша персонализованим имплантатима и при том приказао примере хируршких интервенција у којима је користио персонализовани приступ у уградњи коштаних имплантата.

DSC 0242 DSC 0238 Tijana DSC 0240