Награда привредне коморе Србије

                 Др Милена Рајић, доцент на Катедри за менаџмент у машинском инжењерству Машинског факултета, Универзитета у Нишу, добитница је престижне награде Привредне коморе Србије за најбољу докторску дисертацију која има апликативну улогу у унапређењу привредног амбијента Републике Србије и повезивању науке и привреде.

 

 MAR2690



                   Еминентни чланови жирија Привредне коморе Србије који чине највећи стручњаци из наше земље доделили су ово признање др Милени Рајић за докторску дисертацију под називом „Нумеричко-експериментална анализа термомеханичког стања структуре пламено-димноцевних котлова при промењивим режимима рада“, под менторством проф. др Драгољуба Живковића, која је одбрањена у школској 2020/2021. години.

 

 MAR2657
 

                 Награђени су радови из области електротехнике, грађевинарства, шумарства, медицине, хемије, фармације, техолошко-металуршких и организационих наука. Осим релевантности научног рада, његовог објављивања у референтним међународним часописима, важан критеријум при оцењивању био је и и применљивост у привреди са акцентом на допринос решења из дисертације унапређењу у привреди.

                 Свечаност уручења укупно 11 награда за најбоље докторске дисертације, које Привредна комора Србије већ традиционално додељује од 1968. године, уприличена је у Привредној комори Србије у Београду, 24. новембра 2022. године.

 MAR2695  MAR2676

 

Честитамо Милени, њеном ментору проф. Живковићу и желимо јој пуно успеха и у даљем раду!