Свечани пријем бруцоша на Машинском факултету

Свечаним доделом индекса бруцошима на Машинском факултету у Нишу званично је почела нова академска година. Свеачана додела индекса ја почела интонирањем химне Републике Србије Боже правде и академске химне GAUDEAMUS IGITUR.

 

   

index1  index2 1 

Студентима 64. генерације свечано су уручени индекси у великом амфитеатру факултета. Била је то прилика да добродошлицу у академску заједницу Универзитета у Нишу и Републике Србије новим студентима пожели председница Савета Машинског факултета проф. др Љиљана Радовић и декан факултета проф др. Горан Јаневски.

 

DSC 0265 1  DSC 0279  Untitled1 

 

Проф. Горан Јаневски се, поред осталог, бруцошима обратио и следећим речима

„Ово је ваше време, ми живимо у вашем времену и њему се прилагођавамо, некада са више, некада са мање успеха. Нисам видовит али знам да ћете ви већ за неколико година бити носиоци привредног и друштвеног развоја овог дела Србије.

Ви креирате будућност, време у коме ћете ви живети. Она ће у многоме зависити од вашег знања. У знању је моћ и једино оно што вам нико никада не може узети. Ми вам то знање желимо дати. Само од вас зависи колико ћете кроз ваше студије знања усвојити.

Своје студије започињете у не баш идеалним условима и друштвеном амбијенту. Али „свако време носи своје бреме“.  Тешка времена стварају јаке људе а јаки људи стварају боља времена. Ја сам сигуран да смо сви ми заједно ти који боља времена морамо створити. Зарад будућности свију нас.“

 

DSC 0260

 

Студентима се на свечаном пријему обратио и студент продекан Машинског факултета Владан Јовановић. Као старији колега он је упознао студенте о свој лепоти студентског доба али и све оно што прати студентски живот. Он је истакао:

„Сама чињеница да сте овде присутни доказује вашу снагу, вољу и упорност. Нека вас охрабри чињеница да сте прешли први корак ка остварењу својих снова. Сетите се да су успеси увек резултат труда, рада и вере у себе. Без обзира на изазове који вас чекају, знајте да можете превазићи све препреке и остварити своје циљеве“.

Продекан за наставу проф.др Мића Вукић је поред поздравних речи искористио прилику да студенте упозна са свим информацијама битним за прве студентске дане.

Након свечане доделе индекса студенти су кренули са испуњењем својих обавеза. Већ данас су одржани први часови наставе.

Свим бруцошима још једном честитамо улазак у академску заједницу са жељом и надом да ће њихове године студија бити године здравља и успеха на свим пољима.