Девета међународна конференција Транспорт и логистилка – til2023 на Машинском факултету у Нишу

Међународна конференција The 9th International Conference - Transport and Logistics - til 2023 одржана је 01.12.2023. године на Машинском факултету у Нишу.


Picture1

У раду Конференције учествовало је 76 аутора из 13 земаља. Истраживачи из Канаде, Малезије, Немачке, Велике Британије, Турске, Мађарске, Италије, Пољске, Словеније, Хрватске, БиХ, Северне Македоније и Србије презентовали су укупно 32 рада из области транспорта и логистике.

  

Конференцију је званично отворио проф. др Горан Јаневски, декан Машинског факултета у Нишу након чега су научни радови презентовани у пет секција:

  • Пленарна секција
  • Логистички системи
  • Транспортна техника – пројектовање и конструисање
  • Саобраћајно машинство и урбана мобилност
  • Производна логистика и други аспекти логистике
Picture2  Picture3 1  Picture4 1 

Основни циљ серије конференција  Транспорт и логистика јесте окупљање релевантних научника, истраживача и инжењера у областима саобраћајног машинства, транспорта и логистике, размена знања, истраживачких резултата и искустава, као и промоција иновативних технолошких решења у овим областима.

Девето издање конференције Транспорт и логистика - til 2023 учинило је Машински факултет у Нишу препознатљивим местом у југоисточној Европи када је реч о областима транспорта и логистике. Конференција  Транспорт и логистика постала је један од најзначајнијих догађаја ове врсте и надамо се да ће наставити да расте.