Промоција нове генерације инжењера - 3. јун 2024.год.

Машински факултет у Нишу  изнедрио је нове инжењере.

У понедељак 3. јуна 2024.године на Машинском факултету у Нишу промовисани су нови инжењери. Тога дана свечано су уручене дипломе студентима који су у претходној години завршили своје студије на Машинском факултету у Нишу и то студентима који су диполомирали на два студијска програма основних студија и седам програма мастер академских студија.

 DSC 0114

Студентима је дипломе уручи декан факултета, продекан за наставу проф. др Мића Вукић и шефови катедри Машинског факултета у Нишу.

На овај начин Машински факултет је промовисао 157 нових инжењера и то:

- 34 мастер инжењера машинства,

- 43 мастер инжењера менаџмента,

- 49 дипломираних инжењра машинства и

- 31 дипломираног инжењера менаџмента

Ову свечаност Машински факултет је искористио да у холу факултета организује Сајам стручних пракси и запошљавања, уз помоћ Националне службе за запошљавање. Овом приликом је двадестак реномираних компанија исказало своје потребе за кадром који се школује на Машинском факултету у Нишу. Дилломирани студенти су искористили ову прилику да доставе своје радне биографије представницима компанија и њих убеде у своју компетентност а активни студенти се се упознали са свим програмима пракси и стипендирања.

Учешће на пвом сајму су узеле следеће компанијe:

ElixirGroup Prahovo, Johnson Electric Niš, Leoni Wiring Systems Niš, Kromberg&Shubert Kruševac, CocaCola HBC Rosa Vlasina, BAT Vranje, ZF Srbija, Zumtobel Group ZG Lighting Niš, GoodYear Kruševac,

Philip Morris International Niš, Gruner Vlasotince, IMI - Integrated Micro Electronics Niš, Serbia Zijin Cooper Bor, Mikoterm Electronic Merošina, RESOR - Gadžin Han.

Машински факултет се овога пута захваљује свим својим партнерима који су и на овај начин дали подршку раду Машинског факултета.

Честитамо свим нашим дипломцима и желимо им пуно здравља, породичне среће и професионалних успеха.

 

  DSC 0037  DSC 0045  DSC 0053