Прва страна

kolone

 

 

Промоција нове генерације инжењера

 

Промовисани најбољи студенти

 

 Додела златних индекса и диплома 2023

DSC 0058 3  DSC 0052 1
Master1 

 

Девета међународна конференција Транспорт и логистилка – til2023 на Машинском факултету у Нишу

 

 

Професор Драган Маринковић добитник признања Универзитета у Нишу

 

Машински  факултет  већ  пет  деценија  реализује пројекте дигитализоване пољопривреде

 Screenshot 2023 12 27 094033 1 Naslovna 011 

 

 

Постани студент Машинског факултета у Нишу.

Све о упису ...УПИС 2022/2023

Иформатор за будуће студенте.

Све о на једном месту ...УПИС 2022/2023

Изабери један од десет акредитованих студијских програма или модул дуалног образовања .

Сви програми на једном месту...СТУДИЈЕ

 

Информатор о раду Машинског факултета у Нишу...

Прочитај више...Информатор о раду

Часопис "Innovative Mechanical Engineering"

Прочитај више...Часопис IME

Погледајте промотивни видео студената Машинског факултета у Нишу...

Погледај...Промоција

Партнери Машинског факултета у Нишу

 

logo daikin

siemens logo1 560x280 microsoft logo

 

pakom 1

lo termoinzenjering jugoimpex 1 Nissal 1 MESSER Logo
 wig LOGO

 

www2 partneri tigar

logo gosa 20150914 125806  Phillip Morris Logo website
 dunav logo 1024x768px  feniks bb logo
blok signal
 dunav penz fond
 Ehting 1  resor  alfatec medijana

EDUROAM

EDUROAM®educational roaming, је бесплатан сервис за приступ Интернету. Настао је у оквиру европске TERENA иницијативе, а остварен је кроз међународни GÉANT пројекат у којем учествују европске академске и истраживачке мреже.

eduroam

 

EDUROAM својим корисницима омогућава безбедан, брз и једноставан приступ Интернету широм света, без потребе за отварањем додатних налога, уз коришћење већ постојећег корисничког имена и лозинке креираних на институцији у којој раде или студирају.
Корисници EDUROAM сервиса су студенти и запослени у научно-истраживачким и образовним институцијама широм света. У Србији га могу користити студенти, професори, предавачи, научници, истраживачи и сви други запослени у институцијама чланицама Академске мреже Србије (АМRЕS).
EDUROAM услугу у Србији пружа Академска мрежа Србије (АМRЕS), док институције могу учествовати у EDUROAM сервису тако што својим корисницима обезбеђују дигиталне идентитете (корисничко име и лозинку) и/или приступ Интернету бежичним путем.

Како да користите АМRЕS EDUROAM сервис?

Коришћењем свог бежичног уређаја (лаптоп, смарт мобилни телефон, PDA, итд.) можете приступити Интернету са било које EDUROAM приступне тачке у оквиру АМRЕS-а, или са приступних тачака широм Европе и света. Мапу са приступним тачкама можете погледати на страници: http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/mesta-pristupa.html
Повезивање на EDUROAM је брзо и једноставно! Неопходно је да и ваша институција учествује у АМRЕS EDUROAM сервису и да поседујете корисничко име и лозинку добијене на вашој институцији. Списак институција које учествују у АМRЕS EDUROAM сервису можете погледати на страници: http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/institucije-povezane.php

Када приступате АМРЕС EDUROAM сервису, као корисничко име потребно је да унесете: корисничко_име@ознака_установе нпр. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Да би могли да приступите АМРЕС EDUROAM сервису, неопходно је да ваш уређај има одговарајући бежични адаптер који подржава:
• 802.11g или 802.11n стандарде
• Сигурносне протокole WPA-Enterprise или WPA2-Enterprise

Подешавање вашег бежичног уређаја за приступ EDUROAM сервису је једноставно, а у неким случајевима је потребно инсталирати и додатни програм. У зависности од протокола за проверу идентитета који ваша матична институција користи, подешавања се могу разликовати. АМRЕS тим је обезбедио упутства за EAP-TTLS протокол, који користи већина институција. Уколико ваша институција користи други протокол, упутства за подешавање потражите на web страницама институције. Овде можете погледати који протокол за проверу идентитета користи ваша институција: http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/institucije-povezane.php


Windows ОS

Обзиром да тренутне верзије Windows оперативног система немају уграђену подршку за EAP-TTLS протокол, неопходно је да инсталирате додатни програм. Сама инсталација и подешавање програма су једноставни и потребно је да то урадите само једном. Инсталациону верзију програма, коју је АМRЕS тим припремио тако да вам подешавање буде врло лако можете преузети ОВДЕ. Инсталација и подешавање могу се незнатно разликовати у зависности од верзије Windows OS, а упутства можете преузети у наставку.

pdfWindows XP упутство673.64 KB
pdfWindows 7 упутство1.16 MB
pdfWindows Vista упутство1.15 MB

Телефони
pdfAndroid упутство717.81 KB
pdfNokia 5800 (Symbian s60 v5) упутство420.88 KB
pdfNokia E52 (Symbian s60 v3) упутство353.41 KB

Упутства за конфигурисање EDUROAM сервиса за остале оперативне системе погледајте на адреси http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/korisnici.html

Како би олакшали конфигурацију приступних тачака, администратори EDUROAM сервиса су оформили "eduroam Configuration Assistant Tool - CAT", веб локацију са које се може преузети инсталациони програм који омогућава конфигурисање приступне тачке у свега неколико корака. Адреса на којој можете преузети инсталациони пакет за свој уређај  је:

https://cat.eduroam.org/?idp=2130&profile=3690

Такође, можете користити и следећи QR код:

 

Коришћењем eduroam® сервиса сви корисници су сагласни да морају поступати по Правилнику о коришћењу Академске мреже Србије и Правилнику AMRES EDUROAM сервиса.
Детаљније информације о EDUROAM сервису можете погледати на сајту www.eduroam.amres.ac.rs