Јавни скуп у оквиру међународног пројекта " DIN - ECO "

Na Mašinskom fakultetu u Nišu će se 9. juna 2023. godine održati otvoreni skup u okviru projekta „DIN-ECO: Boosting Digital Innovation and Transformation Capacity of HEIs in an Entrepreneurial ecosystem” , www.din-eco.eu. Ovaj događaj ima za cilj da predstavi studentima master i doktorskih akademskih studija mogućnosti za započinjanje preduzetničke karijere kroz razvoj inovativnih proizvoda, uz podršku države na tom putu.

Tema skupa je „From an innovative idea to startup“ i obuhvata prikaz inovaciono-preduzetničkog eko sistema Srbije, kao i prezentacije inovativnih studentskih ideja koje su razvijene u okviru projekta.

Mašinski fakultet u Nišu sa ponosom može najaviti dolazak uglednih gostiju, koji će podeliti svoje znanje i iskustvo učesnicima skupa. Vladimir Radovanović, pomoćnik ministra za inovacije, transfer tehnologija i tehnološki razvoj, u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija će govoriti o značaju inovacija kao generatoru ekonomskog razvoja i ulozi mladih preduzetnika u tom procesu. Dr Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost će predstaviti mogućnosti finansiranja inovativnih projekata kroz različite programe fonda, dok će Dr Milan Ranđelović, direktor Nacionalnog tehnološkog parka Niš govoriti o podršci koja se pruža inovativnim startapovima. Događaju će prisustvovati i preduzetnici iz privrede, među kojima je i Đorđe Mitić, osnivač poznate kompanije u oblasti digitalizacije, Naissus technologies, a koji će podeliti svoje bogato preduzetničko iskustvo i predstaviti uspešne primere inovacija iz prakse.

Nakon inspirativnih predavanja, studenti će imati priliku da prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijene u okviru projekta „DIN-ECO: Boosting Digital Innovation and Transformation Capacity of HEIs in an Entrepreneurial ecosystem”. Vredno je istaći i to da je jedan od timova dobitnik nagrade za najbolju inovativnu ideju, čime potvrđujemo značajan preduzetnički potencijal i kreativnost.

Ovaj događaj je otvoren za sve zainteresovane učesnike. Mašinski fakutlet poziva sve studente, akademsku i stručnu javnost,  predstavnike privrede i preduzetničkih organizacija, kao i širu zainteresvanu javnost, da se pridruže i podrže mlade preduzetnike u inovativnim poduhvatima koji mogu ubrzati regionalni razvoj. Očekuju Vas plodonosne diskusije, inspirativne ideje i mogućnost povezivanja sa stručnjacima iz oblasti inovacija.

Za više informacija o pragramu i rasporedu predavanja,  molimo Vas kontaktirajte Dr Nikolu Vitkovića, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., www.masfak.ni.ac.rs

Ne propustite ovaj jedinstveni događaj koji trasira put od inovativne ideje do uspešnog startapa.

Očekujemo vas na Mašinskom fakultetu u Nišu 9. juna 2023, a agendu možete pogledati u nastavku.

 

Screenshot 2023 06 05 133156