Најбоља докторска дисертација 2017/2018. - др Марко Манчић

Др Марко Манчић добио награду за најбољу докторску дисертацију у школској 2017/18. години

Привредна комора Србије (ПКС) доделила је у петак, 29. новембра 2019. године годишње награде за најбоље докторске дисертације у школској 2017/2018. години. Награђено је 11 дисертација са оригиналним научним доприносом и великим могућностима применe у привреди. Плакете и награде уручили су министар просвете Младен Шарчевић, директор сектора ПKС Милош Јелић и као представник жирија др Драган Ђуричин, ред. проф. Економског факултета Универзитета у Београду.

Признање ПКС за најбољу докторску дисертацију уручено је и др Марку Манчићу, научном сараднику Машинског факултета у Нишу, за докторску дисертацију под називом „Методологија техно-економске оптимизације полигенерационих система заснованих на коришћењу обновљивих извора енергије“, одбрањену на Машинском факултету у Нишу.

У име награђених доктора наука присутнима се обратио др Марко Манчић. Он је истакао да је велика част што су одабрани да приме ове награде и додао да ПКС препознаје значај научног, технолошког и друштвеног развоја, као и развој иновација и технологије за развој друштва и привреде Србије. Додао је да верује да ово није крај, већ једна тачка у каријерама награђених и да ће ово бити подстрек и додатна мотивација да се и даље баве научноистраживачким радом и да теже ка изврсности, релевантности резултата и постизању научноистраживачких резултата који стварно могу да дају допринос привреди и друштву.

MarkoMancic1

MarkoMancic2

MarkoMancic3

MarkoMancic4