Катедра за друштвене науке

Основне информације о Катедри

Катедра за друштвене науке је од оснивања била саставни део образовно-научне структуре и организационог система Машинског факултета у Нишу. Њено постојање и развој сведоче о благовремено схваћеној потреби сарадње природно-техничке и друштвено-хуманистичке интелигенције, насупрот лаичком мишљењу, по коме се инсистира на њиховом разликовању до међусобне искључивости (покаткад се, из недокучивих побуда, међу блоковима обеју интелигенција подгревају тензије и беспредметно сукобљавање, чак отворено зазирање, као да филозоф и социолог, економиста и правник, примера ради, немају баш ништа вредно да пренесу машинском и инжењеру електронике; зар социјални еколог може успешно делати без истраживачких увида биолога и инжењера заштите на раду).

Прочитај више...

Историјат Катедре

Катедра за друштвене науке је од оснивања била саставни део образовно-научне структуре и организационог система Машинског факултета у Нишу. Њено постојање и развој сведоче о благовремено схваћеној потреби сарадње природно-техничке и друштвено-хуманистичке интелигенције, насупрот лаичком мишљењу, по коме се инсистира на њиховом разликовању до међусобне искључивости.

Прочитај више...

Наставници и сарадници

Редовни професор:

Доценти:

Асистент:

 

Шеф катедре

 др Милош Тасић, доцент

home Кабинет 227

tel 500 631

mail

 Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.