Катедра за механику

Основне информације о катедри

Од оснивања Техничког (1960. године), а потом Машинског факултета у Нишу (1971. године), наставу из групе премета Механике и Отпорности материјала изводилo је особље Катедрe за механику. У периоду од 1974. до 1985. године Катедра је обухватала наставу из Аутоматике и називала се Катедра за механику и аутоматику. Након издвајања групе за аутоматику 1985. године, Катедри је враћен назив под којим је и основана.

Прочитај више ...

Историјат катедре

Од оснивања Техничког (1960. године), а потом Машинског факултета у Нишу (1971. године), наставу из групе премета Механике и Отпорности материјала изводили су наставници и сарадници Катедрe за механику. У периоду од 1974. до 1985. године Катедра је обухватала наставу и из Аутоматике и називала се Катедра за механику и аутоматику. Након издвајања групе за аутоматику 1985. године, Катедри је враћен назив под којим је и основана.

Прочитај више ...

Наставници и сарадници

 

Редовни професори:

Ванредни професори:

Доценти:

Асистенти:

  • асист. Марија Стаменковић Атанасов
  • асист. Никола Деспенић
  • асист. Дуња Милић

Наставне лабораторије

Лабораторија је оспособљена за експериментална истраживања. Од опреме, у лабораторији се налази осмо-канални мерни систем „Spider 8“ са пратећом опремом (преносиви рачунар, индуктивни давач померања, и др.), рефлексни поларископ за оптичку анализу напона, уређај за дигиталну електронску индикацију реда изохрома  и He-Neласерски систем.


Шеф катедре

др Јулијана Симоновић, доцент

home  Кабинет 611

tel   (018) 500 666, 500 672

mail    Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.